PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY UVODNI STRANA UVODNI STRANA HLAVNÍ STRANA HLAVNÍ STRANA MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ ZLÍNSKÝ KRAJ OLOMOUCKÝ KRAJ JIHOMORAVSKÝ KRAJ PARDUBICKÝ KRAJ KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ LIBERECKÝ KRAJ VYSOČINA PRAHA STREDOČESKÝ KRAJ ÚSTECKÝ KRAJ JIHOČESKÝ KRAJ PLZEŇSKÝ KRAJ KARLOVARSKÝ KRAJ



DOPORUČUJEME
Zpíváme pro radost
 
 

Krajina, folklorní soubor [ Фольклорный ансамбль или группа ФоС ЧР ]

Folklorní soubor Krajina
Logo FS Krajina Olomouc
"Krajina" je všeobjímající pojem nespoutaný jakoukoliv hranicí, vonící loukou, lesem, potoky, které tu byly dávno před námi. Jak se utvářela krajina, ovlivňovala život našich předků a vývoj tradic, kterými žili. Právě proto jsme náš soubor takto nazvali.
Tak jako kmen vinné révy čerpá svými kořeny živiny z půdy pro své plody, tak i Folklorní soubor Krajina chce čerpat náměty pro svou tvorbu z regionů, odkud pocházejí jeho členové. Vzhledem k tomu, že se v našem univerzitním městě schází mladí lidé ze všech koutů Moravy, Čech i Slovenska, chceme, aby i náš repertoár byl pestrý. Chceme se navzájem učit a představit veřejnosti blízké i vzdálené, odkud jsme a kdo jsme. Jsme lidé, kteří milují prostředí, kde se narodili, kde vyrůstali, a i když budou žít někde jinde, vždy svým srdcem budou patřit tam, odkud vyšli. Chceme dát příležitost mladým lidem a ne jen jim, aby každý v Olomouci mohl najít to "své" a nebo s něčím "svým" přišel mezi nás.
Při svých poutích krajinou se lidé setkávali a poznávali. FS Krajina chce být takovým místem setkání a poznání pro ty, kterým by život bez tance a zpěvu připadal pustý a prázdný, kteří si tancem a zpěvem dodávají životní energii a chtějí být ve svém volném čase spolu.

KONTAKTNÍ ADRESA:

Folklorní soubor Krajina
Jindra Vytásková
Junácká 1
779 00 Olomouc
Czechia (CZ)
tel: (+420) 607 864 958
(+420) 606 750 991
Folklorní soubor Krajina
FS Krajina Olomouc

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.fos.cz

AKTUALIZACE: Luděk Šorm (FOLKLOR.CZ) org. 24, 10.02.2008 v 00:13 hodin

Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
 
FOLKLORNÍ FESTIVALY
FOLKLORNÍ AKCE
TURISTIKA