PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY UVODNI STRANA UVODNI STRANA HLAVNÍ STRANA HLAVNÍ STRANA MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ ZLÍNSKÝ KRAJ OLOMOUCKÝ KRAJ JIHOMORAVSKÝ KRAJ PARDUBICKÝ KRAJ KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ LIBERECKÝ KRAJ VYSOČINA PRAHA STREDOČESKÝ KRAJ ÚSTECKÝ KRAJ JIHOČESKÝ KRAJ PLZEŇSKÝ KRAJ KARLOVARSKÝ KRAJ



DOPORUČUJEME
Zpíváme pro radost
 
 

Arboretum Kunratice [ Дендрарий ]

Patří k nejseverněji položeným objektům svého druhu v České republice. Je zapsáno v seznamu světových arboret a botanických zahrad. Rozloha arboreta je 4,2 ha, leží v nadmořské výšce 404 - 427 metrů nad mořem. Současná druhová skladba představuje zhruba 146 jehličnatých a 151 listnatých taxonů. Počet kusů dřevin je cca 2100, neustále se však mění úbytkem a přírůstkem. Nejhojněji jsou zastoupeny rody jedle, borovice, smrku, cypřiše, jalovce, lípy, vrby a topolu. Za nejcennější považujeme sbírku jedlí (např. Abies homolepis, balsamea, lasiocarpa, holophyla) a borovic ( např. Pinus cembra, contorta, aristata, ponderosa, flexilis, heldreichii).

Arboretum slouží potřebám praktické i teoretické výuky odborných předmětů, hlavně biologii, botanice, pěstování lesů a nauky o prostředí. Význam Arboreta SLŠ ve Šluknově není pouze regionální. Důkazem je korespodence s mnoha státy Evropy, Asie, Ameriky a Austrálie. Ročně navštíví arboretum v průměru 15-20 exkurzí, dále zájemci z řad mládeže i odborníci z ČR a zahraničí.

Poloha: při silnici Šluknov - Kunratice - Brtníky asi 2,5 km od Střední Lesnické školy ve Šluknově

UMÍSTĚNÍ

ukázat na mapě

Hledej další objekty v okruhu do km

Typ záznamu: Дендрарий
AKTUALIZACE: Šormová Helena (INFOSYSTEM s.r.o.) org. 2, 06.07.2021 v 23:00 hodin

Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
 
FOLKLORNÍ FESTIVALY
FOLKLORNÍ AKCE
TURISTIKA