PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY UVODNI STRANA UVODNI STRANA HLAVNÍ STRANA HLAVNÍ STRANA MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ ZLÍNSKÝ KRAJ OLOMOUCKÝ KRAJ JIHOMORAVSKÝ KRAJ PARDUBICKÝ KRAJ KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ LIBERECKÝ KRAJ VYSOČINA PRAHA STREDOČESKÝ KRAJ ÚSTECKÝ KRAJ JIHOČESKÝ KRAJ PLZEŇSKÝ KRAJ KARLOVARSKÝ KRAJ



DOPORUČUJEME
Zpíváme pro radost
 
 

Kovářovan, jihočeský folklorní soubor [ Фольклорный ансамбль или группа ФоС ЧР ]

Kovářovan, jihočeský folklorní soubor
Kovářovan byl založen v roce 1984 v Kovářově u Milevska skupinou nadšených lidí, jejichž cílem bylo oživit staré písničky, tance a zvyky. Soubor začal postupně vyvíjet svoji činnost a vystupoval při různých příležitostech.
Od roku 1997 pracuje jako občanské sdružení s cílem uchovávat lidové tradice kovářovského regionu a dalšími aktivitami napomáhat rozvoji veřejného života obce. Zabývá se udržováním lidových písní, tanců a zvyků z oblasti Kozácka (Táborsko-Milevsko). Náměty pro svoji práci čerpá ze sbírek profesorů Čeňka Holase a Čeňka Zíbrta, rodáků z Kovářovska.
Složkami občanského sdružení jsou dospělý soubor Kovářovan, dětský soubor Kovářovánek, dětský soubor Malý Kovářovan a divadelní společnost Podkova.

KONTAKTNÍ ADRESA:

Jihočeský folklorní soubor Kovářovan, z.s.
Kovářov 18
398 55 Kovářov
Czechia (CZ)

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ


AKTUALIZACE: správce systému (Folklorní sdružení ČR) org. 24, 23.02.2022 v 09:23 hodin

Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
 
FOLKLORNÍ FESTIVALY
FOLKLORNÍ AKCE
TURISTIKA