PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY UVODNI STRANA UVODNI STRANA HLAVNÍ STRANA HLAVNÍ STRANA MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ ZLÍNSKÝ KRAJ OLOMOUCKÝ KRAJ JIHOMORAVSKÝ KRAJ PARDUBICKÝ KRAJ KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ LIBERECKÝ KRAJ VYSOČINA PRAHA STREDOČESKÝ KRAJ ÚSTECKÝ KRAJ JIHOČESKÝ KRAJ PLZEŇSKÝ KRAJ KARLOVARSKÝ KRAJ



DOPORUČUJEME
Zpíváme pro radost
 
 

Valášek, dětský folklorní soubor [ Фольклорный ансамбль или группа ФоС ЧР ]

Valášek, dětský folklorní soubor
Na mlýně, 2007
Vedoucí souboru: Věra Valíčková, vvalickova@servis.cpoj.cz
Umělecká vedoucí: Irena Holubová

Soubor při své práci navázal na tradice lidové kultury v našem kraji, oblasti moravskoslezských Beskyd. Založili jej roku 1982 manžele Krpcovi, dlouholetí tanečníci (a také spoluzakladatelé) souboru Valašský vojvoda. Dnes vede organizačně i umělecky Valášek Věra Valičková. Po umělecké stránce jí pomáhají s choreografií Sandra Wesleyová a Veronika Fizková. V současnosti pracuje ve Valášku okolo 50 dětí, včetně své cimbálové muziky, primáškou je Gabriela Petrová.
Tradiční písňové sbírky (F. Sušil, F. Bartoš, L. Janáček...) a poměrně rozsáhlé sběry z okolí Kozlovic nám poskytují základní repertoár - písně, tance a zvyky, které se snažíme citlivě umělecky zpracovávat pro naše nejmenší talenty. Jedním z nejvýznamnějších pramenů jsou sběry Vincence Sochy ze Lhotky, kde probíhají každoročně známé Sochovy národopisné slavnosti s mezinárodní účastí. Členové dětského souboru Valášek se "Sochovek" každoročně zúčastňují.
Během své dlouholeté činností soubor vystupoval na mnoha folklorních slavnostech a festivalech doma i v zahraničí, natáčel pro Českou televizi a Český rozhlas Ostrava.

KONTAKTNÍ ADRESA:

Dětský folklorní soubor Valášek
Věra Valíčková
Kozlovice 611
739 47 Kozlovice, okr. Frýdek-Místek
Czechia (CZ)
tel: (+420) 602 522 481
fax: (+420) 558 697 224
Sochovy národopisné slavnosti
Na Sochových slavnostech 2005

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.kozlovice.cz

AKTUALIZACE: Luděk Šorm (FOLKLOR.CZ) org. 24, 26.03.2009 v 00:39 hodin

Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
 
FOLKLORNÍ FESTIVALY
FOLKLORNÍ AKCE
TURISTIKA