PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY UVODNI STRANA UVODNI STRANA HLAVNÍ STRANA HLAVNÍ STRANA MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ ZLÍNSKÝ KRAJ OLOMOUCKÝ KRAJ JIHOMORAVSKÝ KRAJ PARDUBICKÝ KRAJ KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ LIBERECKÝ KRAJ VYSOČINA PRAHA STREDOČESKÝ KRAJ ÚSTECKÝ KRAJ JIHOČESKÝ KRAJ PLZEŇSKÝ KRAJ KARLOVARSKÝ KRAJ



DOPORUČUJEME
Zpíváme pro radost
 
 

Mosty u Jablunkova [ Город или район ]

Územím obce prochází hraníce chráněné krajinné oblasti Beskydy, kde jsou vymezeny oblasti klidu, významné lovecké oblasti, přírodní rezervace "Vřesová stráň", přírodní památka "Pod hájenkou Kyčera" a "Motyčonka". Zastavěné území je soustředěno v údolí Jablunkovského průsmyku, který odděluje od sebe dva hřebeny Moravskoslezských Beskyd - na východ se táhne hřeben Gírové (840 m), na západ se rozprostírá mohutné zalesněné pásmo Polomu. Pod nejvyšším bodem průsmyku prochází mezinárodní železniční trať Žilina-Bohumín, se dvěma tunely dlouhými 670m.

Celá oblast je proslulá lyžařskými terény, vhodnými pro sjezd i běžky. Hluboké lesy jsou houbařským rájem a na horských pasekách roste velké množství borůvek, malin a ostružin.
Obec je také výchozím bodem pro cesty na Hrčavu, Šance a Polom. Směrem na Polom je významné lyžařské středisko

Plní funkci základního stupně územní samosprávy a v různé míře je také vykonavatelem státní správy.

PŮSOBÍ NA KATASTRÁLNÍM ÚZEMÍ:

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

ukázat na mapě

Hledej další objekty v okruhu do km

AKTUALIZACE: Šormová Helena (INFOSYSTEM s.r.o.) org. 56, 01.10.2021 v 19:45 hodin

Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
 
FOLKLORNÍ FESTIVALY
FOLKLORNÍ AKCE
TURISTIKA