PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY UVODNI STRANA UVODNI STRANA HLAVNÍ STRANA HLAVNÍ STRANA MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ ZLÍNSKÝ KRAJ OLOMOUCKÝ KRAJ JIHOMORAVSKÝ KRAJ PARDUBICKÝ KRAJ KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ LIBERECKÝ KRAJ VYSOČINA PRAHA STREDOČESKÝ KRAJ ÚSTECKÝ KRAJ JIHOČESKÝ KRAJ PLZEŇSKÝ KRAJ KARLOVARSKÝ KRAJ

ENCYKLOPEDIE FoS
Základní informace o FoS ČR
Adresář FoS
Partneři FoS
Folklorní festivaly FoS ČR
Folklorní soubory FoS ČR
Folklorní materiály
Folklorní projekty
Folklor a media
KALENDÁŘ FOLKLORU
Folklorní akce a lidové umění
Festivaly FoS ČR
ZAHRANIČNÍ AKTIVITY FoS
Zahraniční aktivity
Zahraniční festivaly
Výměny a nabídky
Kolečka a půlkolečka
AKTUALITY A ZPRÁVY
Aktuality, novinky, zprávy, ...
Poskytované dotace
Archiv článků
FOLKLOR A TRADICE
Časopis Folklor
Folklor a lidové tradice v ČR
Etnografické členění ČR
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla
Kroje a lidové oblečení
SLUŽBY
Vyhledávací centrum
Pro registrované

Časopis FOLKLOR


DOPORUČUJEME
Zpíváme pro radost
 
 

Česká republika

Večerní Praha
Česká republika je země uprostřed Evropy. O hlavním městě republiky Praze se někdy říká, že je jejím srdcem. Odnepaměti naše země tvoří křižovatku evropských kultur. Kulturní charakter českých měst, venkovských sídel a lázeňských míst byl vždy motivací ..
Česká republika je země uprostřed Evropy. O hlavním městě republiky Praze se někdy říká, že je jejím srdcem. Odnepaměti naše země tvoří křižovatku evropských kultur. Kulturní charakter českých měst, venkovských sídel a lázeňských míst byl vždy motivací pro návštěvníky a hosty sjíždějící se do těchto míst ze všech koutů světa.

Česká republika vznikla v roce 1993 rozdělením Československé federativní republiky. V roce 2004 se zařadila mezi země Evropské unie. Je řádným a plnohodnotným členem Severoatlantické aliance.

Svojí rozlohou 78 864 km2 se řadí mezi malé státy. Množství přírodních krás a dochovaných kulturních památek však patří bez nadsázky mezi světové velmoci.

Z hlediska geografického je Česká republika (cca 10 250 000 obyvatel) rozdělena do čtrnácti územněsprávních celků řízených krajskými samosprávami. Z historického hlediska je tvořena historickými územími Čechy, Morava a Slezsko. Každé z těchto území si do dnešní doby zachovalo nezaměnitelný charakter kultury, přírody i folkloru.
Časopis FolklorČasopis FOLKLOR
Časopis Folklor vydává Folklorní sdružení České republiky od roku 1990. Jubilejní Folklor vyšel k 15. červenci 2005 a od 17. července je k nahlédnutí také na webu. Do sedmnáctého ročníku je časopis vydáván jako dvouměsíčník, od čísla 1/2007 jako měsíčník.
Mapa Praha kraj, schematická, modráČlenění území České republiky
Města, obce, Úřady pověřené, Úřady s rozšířenou působností, okresy, kraje, Turistické oblasti, Turistické regiony
Folklorní soubor Valašský Vojvoda, SLPT, KozloviceFolklor a lidové tradice v České republice
Folklor má v České republice hluboké kořeny. Je zastoupen v Čechách (hlavně na Chodsku) a po celé Moravě. Typické jsou národní kroje, lidová keramika, písně, pořekadla, výzdoba původních obydlí. Souhrnně se s těmito poklady ze strých časů můžete seznámit
Kulturní dům SOKOLOVNAKultura, zábava a sport v České republice
Čechy a Morava se po příchodu křesťanství (9. století) rychle zapojily do římskokatolického kulturního okruhu.

Mezi významné české spisovatele patří Karel Čapek, Jaroslav Hašek Josef Škvorecký, Jaroslav Seifert (nositel Nobelov
Lázně Teplice nad BečvouLázeňství v České republice
Využívání přírodních léčivých zdrojů, koupele, lázně, pití vod a lázeňské léčení hrály v lékařství odedávna značnou roli jako jeden z nejstarších způsobů terapie, užívané od nepaměti až do současnosti. V blízkosti zdrojů, především okolo vývěrů ...
Informační centrum Nový JičínMěsta a obce v České republice
Města a obce České republiky. Památky, kultura, zábava, sportovní a turistické možnosti. Ubytování, stravování, kongresová turistika. Přímý přístup do databáze ČSÚ.
Fulnek, Jan Ámos KomenskýOsobnosti České republiky
Osobnosti České republiky
Malá Strana, Karlův mostPamátky a zajímavosti v České republice
První obyvatelé českého území byli keltští Bójové (odtud jméno Bohemia). V 6. st. území definitivně obsadili Slované z východu.
Kalendář Krajina řeky Odry 2002, 07 OKPříroda a její ochrana v České republice
Územím České republiky procházejí hlavní evropská rozvodí (uzlem je Kralický Sněžník) a oddělují povodí Severního, Baltského a Černého moře. Země leží na rozhraní České vysočiny (Šumava, Český les, Krušné hory, Krkonoše, Orlické hory, Jeseníky) a ...
Procházka po zimní PrazeSlužby pro turisty v České republice
Informační centra, překladatelské služby, průvodcovské služby
Zámek Náměšť na HanéTuristika a volný čas v České republice
Česká republika je významným turistickým cílem. Nabízí návštěvníkům nejen bohatství historických památek, ale i rozmanité přírodní bohatství, hory, rybníky, jeskyně, lázně s minerálními prameny, folklor aj.
Hotel Imperial ****, OstravaUbytování a stravování v České republice
Ubytování a stravování v České republice
Základní informace o České republice
Svou rozlohou zaujímá Česká republika 21. místo po Maďarsku, Portugalsku a Rakousku před Irskem, Litvou a Lotyšskem. Celková rozloha: 78 866 km2 (tj. 7 887 000 ha). Česká republika leží ve střední Evropě mezi rovnoběžkami ...

Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
 
FOLKLORNÍ FESTIVALY
FOLKLORNÍ AKCE
TURISTIKA