PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY UVODNI STRANA UVODNI STRANA HLAVNÍ STRANA HLAVNÍ STRANA MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ ZLÍNSKÝ KRAJ OLOMOUCKÝ KRAJ JIHOMORAVSKÝ KRAJ PARDUBICKÝ KRAJ KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ LIBERECKÝ KRAJ VYSOČINA PRAHA STREDOČESKÝ KRAJ ÚSTECKÝ KRAJ JIHOČESKÝ KRAJ PLZEŇSKÝ KRAJ KARLOVARSKÝ KRAJ

ENCYKLOPEDIE FoS
Základní informace o FoS ČR
Adresář FoS
Partneři FoS
Folklorní festivaly FoS ČR
Folklorní soubory FoS ČR
Folklorní materiály
Folklorní projekty
Folklor a media
KALENDÁŘ FOLKLORU
Folklorní akce a lidové umění
Festivaly FoS ČR
ZAHRANIČNÍ AKTIVITY FoS
Zahraniční aktivity
Zahraniční festivaly
Výměny a nabídky
Kolečka a půlkolečka
AKTUALITY A ZPRÁVY
Aktuality, novinky, zprávy, ...
Poskytované dotace
Archiv článků
FOLKLOR A TRADICE
Časopis Folklor
Folklor a lidové tradice v ČR
Etnografické členění ČR
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla
Kroje a lidové oblečení
SLUŽBY
Vyhledávací centrum
Pro registrované

Časopis FOLKLOR


DOPORUČUJEME
Zpíváme pro radost
 
 

Pradědova kuchařka [ Turistická zajímavost ]

Pradědova kuchařka
je již vyrobena a je v prodeji


Malá ukázka:


Pradědova pomazánka
Tvaroh dáme do mísy, přidáme trochu másla a kysané smetany nebo jogurtu, ochutíme solí a drceným kmínem. Přidáme strouhaný křen a velké množství čerstvě krájených bylinek - petrželové a celerové natě, trochu kopřivy, pažitku,


Pradědova topinka
Opečený chléb na sádle osolíme, potřeme česnekem a bohatě navršíme houbovou smaženici.



Čarodějnická topinka z Petrových kamenů
Opečený chléb na sádle osolíme, potřeme česnekem a bohatě navršíme masovou směsí, kterou připravíme z kuřecího masa, které osmahneme na oleji , přidáme rajčata, papriku, cuketu nebo okurek , sůl, pepř a kečup podusíme a při podávání posypeme bohatě sýrem a ozdobíme pórkem

Pradědova cibulačka
Na oleji osmahneme cibuli pokrájenou na kolečka, zalijeme vodou, přidáme zeleninový bujón a přivedeme do varu, osolíme podle chuti, před podáváním ozdobíme kolečky pórku a přidáme trochu bílého vína. Na kolečka krájené rohlíky rozpečeme v troubě posypeme sýrem a podáváme zvlášť na talířku.


Pradědova česnečka
Do osolené vody dáme vařit na kostičky krájené brambory, přidáme zeleninový bujón a drcený kmín, nakonec rozšlehané vejce a utřený česnek. Na kostičky nakrájený chléb osmahneme na tuku a podáváme zvlášť na talířku. Před podáváním polévku bohatě ozdobíme pórkem krájeným na kolečka.



Pradědova bramboračka
Na tuku osmahneme cibulku, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku, zalijeme přidáme libovolné množství zeleniny (mrkev, celer, petržel, květák, kapustu, pórek, brokolice ap.)

Předem namočené sušené houby a vaříme do měkka. Nakonec přidáme zeleninový bujón, sůl a na kostičky pokrájené brambory. Ochutíme majoránkou, utřeným česnekem, před podáváním ozdobíme jemně krájenou pažitkou.



Pradědův hrnec
Na tuku osmahneme cibulku, přidáme nakrájené maso a osmahneme. Zalijeme trochou vody a dusíme téměř doměkka. Přidáme podle libosti nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, celer, kapustu, květák, brokolici ap ), před koncem dušení přidáme na kostky krájené brambory. Zvlášť si uvaříme doměkka fazole a před koncem varu přidáme do hrnce. Zahustíme jíškou, ochutíme solí a česnekem můžeme přidat také kousek uzeného masa nebo klobásy. Před podáváním bohatě posypeme pórkem.


MŇAM !!!

UPŘESŇUJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.pradedovazeme.cz

AKTUALIZACE: Ladislav Hollý (archívní záznam) org. 56, 28.09.2002 v 11:46 hodin

Copyright 1998-2025 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
 
FOLKLORNÍ FESTIVALY
FOLKLORNÍ AKCE
TURISTIKA